Friends with benefits is een term die we steeds meer horen tegen woordig. Ik bedoel deze term vandaag op een nette manier:

Binnen een vriendschap kan het altijd voorkomen: je maakt je zorgen over een vriend. Door het kijken van veel films en series heb ik het idee dat in Amerika vrienden vaak kiezen voor een interventie. Een interventie betekent letterlijk een onderbreking, ingrijpen in het leven van iemand anders. Zoals het in de films gaat, komt degene waar mensen bezorgd over zijn binnen en ziet dan al zijn vrienden zitten. Een van zijn vrienden legt vervolgens uit waar ze zich met z’n allen zorgen om maken.

Ik heb het nog nooit gedaan en het lijkt me erg confronterend. Misschien raak je op die manier je vriendschap wel kwijt. Aan de andere kant: als je niets doet om je vrienden te helpen, wat is die vriendschap dan waard? Wanneer je het idee hebt dat je vrienden zich anders gedragen, dat het niet zo goed met ze gaat als eerst en je kunt minder goed met ze praten en je wilt een subtielere manier om ze te helpen dan een echte interventie, kijk dan eens verder op onze website. Er staat ook een nummer dat je kunt bellen als je je zorgen maakt over hoe het gaat met je vrienden.

Advertenties